Overige video's

Zalm met paddenstoelen-roomsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd grotere paddenstoelen in plakjes. Verwijder de steeltjes bij de shii-take.
  2. Leg de zalmmoten in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke moot een klein klontje boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Doe de schaal met zalmmoten in de oven en laat de vis in circa 20 minuten nét gaar worden.
  4. Verhit intussen de overgebleven boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper.
  5. Giet de wijn en de slagroom bij de paddenstoelen. Verwarm door en door. Roer een klein beetje water door de maizena. Bind de dunne saus door de maizena er door te roeren.
  6. Verdeel de paddenstoelen over de borden. Schep de zalmmoten en de saus er bovenop. Schep ook wat saus om de zalm heen en strooi daar fijngehakte dille op. Garneer het gerecht met een plakje citroen.
  7. Geef bij dit gerecht pasta of rijst.

Variatie

Vervang de zalmmoten door zalmfilets of door witvisfilets. Voeg 10 g gedroogde paddenstoelen toe. Leg deze in een beetje water en laat ze ongeveer 20 minuten wellen. Schep de geweekte paddenstoelen uit het water en bak ze even mee. Snijd ze eventueel eerst in kleine stukjes. Zeef het weekwater en voeg het toe als wijn en slagroom bij de paddenstoelen gegoten worden.

Wijnadvies

Verwen uzelf met een voortreffelijke Duitse Classic Riesling of een Elzasser Riesling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.