Overige video's

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Sinaasappel (280)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ingrediënten voor de gremolata.
  2. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper.
  3. Gaar de zalm afgedekt 7-8 minuten in het midden van de oven (of 3-4 minuten in de magnetron op 800 Watt).
  4. Verdeel de olijven-sinaasappelgremolata over de zalmfilets en besprenkel met de olijfolie. Lekker met tagliatelle en peultjes of spinazie.

Variatie

Vervang de munt in de gremolata door bladselderij en voeg 3 fijngehakte ansjovisfilets toe. Deze gremolata is ook lekker over venkel of bloemkool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Sinaasappel (280)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.