
Zalm met olijven en sinaasappel
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 395 kcal |
Koolhydraten | 5 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 6 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,7 g |
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
- Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn.
- Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta.
- Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta.
- Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm.
- Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
- Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal.
- Giet deze saus over de vis.
Bereidingstip
Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.
Wijnadvies
Bij dit mediterrane gerecht schenken we tropisch wit uit Spanje: Espadaña Rueda Verdejo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 395 kcal |
Koolhydraten | 5 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 6 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,7 g |