Overige video's

Zalm met olijven en sinaasappel

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 0 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Sinaasappel (281)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

  1. Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn.
  2. Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta.
  3. Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta.
  4. Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm.
  5. Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
  6. Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal.
  7. Giet deze saus over de vis.

Bereidingstip

Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.

Wijnadvies

Bij dit mediterrane gerecht schenken we tropisch wit uit Spanje: Espadaña Rueda Verdejo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 0 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Sinaasappel (281)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.