Overige video's

Zalm met kruidige ovengroenten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Snijd de wortels en pompoen in gelijke blokjes. Leg met de krieltjes en tomaatjes op een bakplaat en besprenkel met de olie.
  3. Meng alle specerijen met een snuf grof zout door elkaar en bestrooi de groenten ermee. Schep goed om en rooster circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor om.
  4. Dep intussen de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  5. Verhit 10 minuten voor het einde van de oventijd de boter in een koekenpan tot deze bruist en voeg de salie toe. Bak de salie 1 minuut en neem de blaadjes uit de pan.
  6. Bak de zalm in dit bakvet om en om circa 8 minuten. Serveer de zalm met de ovengroenten en bestrooi met de salie.

Bereidingstip

Vervang de salie in dit recept eventueel door basilicum. Bak deze niet, maar leg erop als garnering.

Vervang de specerijen voor de ovengroenten door 1 eetlepel kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.