Overige video's

Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui
Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui
(8)

Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui

Aan dit recept heb je zelf maar een kwartiertje werk. De oven doet de rest! Hartstikke handig als je zelf weinig tijd hebt om te koken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 3 g

Bereiden

  1. Bestrooi de zalm met zout en peper en wrijf de vis in met een beetje olijfolie. Leg de zalm in de braadslede. Schep een scheutje olijfolie met de Italiaanse kruiden door de krieltjes. Verdeel de krieltjes tussen de zalm. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de aubergine en ui 2-3 minuten. Voeg toe aan de vis in de braadslede.
  3. Pureer de gedroogde tomaten met een scheutje van de tomatenolie. Sprenkel deze saus over het gerecht. Leg de plakjes mozzarella ertussen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Vervang de aubergineblokjes in de zalm met kruidenkrieltjes door broccoliroosjes.

Voeg voor een pittige zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui 1 fijngehakte rode peper toe aan de tomatensaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.