Overige video's

Zalm met creamy mashed potatoes en paprika-tomatenpesto
Zalm met creamy mashed potatoes en paprika-tomatenpesto
(4)

Zalm met creamy mashed potatoes en paprika-tomatenpesto

Dit Australische barbecuerecept maak je bij Nederlands herfstweer net zo makkelijk met een grillpan.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1095 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
21 g
Vezels 10 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels voor de ‘mashed potatoes' in 15-18 minuten gaar in water met zout. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Pureer ze (houd 1 eetlepel apart) met de andere ingrediënten van de pesto, behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender. Giet de olijfolie in een straaltje erbij en mix tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, zout en peper en doe dit mengsel op een bord. Rol de asperges erdoor en rijg ze per stuk aan een prikker (leg houten prikkers in water om verbranden te voorkomen).
  3. Giet de gare aardappels af en stamp ze fijn. Klop met een garde de boter, melk, roomkaas, knoflook, de helft van de bieslook, zout en peper erdoor tot een zachte, luchtige puree. Houd deze warm.
  4. Dep de zalmfilets droog. Bestrooi ze met de viskruiden, peper en een beetje zout. Sprenkel olijfolie erover. Rooster de asperges en de zalm 2-3 minuten per kant.
  5. Schep de mashed potatoes op een bord en leg de zalm, besprenkeld met citroensap, erop. Leg daarop de aspergesticks. Bestrooi met de rest van de bieslook en pijnboompitten. Serveer met de citroenpartjes en de paprika-tomatenpesto erbij.

Bereidingstip

Neem in plaats van pijnboompitten zonnebloempitten of blanke amandelen in de pesto.

Vervang de dille in de pesto door platte peterselie of basilicum.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 1095 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
21 g
Vezels 10 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.