Overige video's

Zalm met citroen en tijm in zoutkorst

Een lekker recept om in het weekend uit te proberen: zalm met citroen en tijm in zoutkorst van de barbecue. Schenk bij vette vis een wijn met een licht vetje.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g
Vezels 0 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Leg de zalmfilets tegen elkaar aan in de ovenschaal. Maal wat peper over de vis en leg de tijm en citroen erop.
  2. Meng het zout met de eiwitten in een schaal tot een kleverig mengsel. Bedek de vis helemaal met dit zoutmengsel, zodat alle kanten goed zijn afgesloten.
  3. Zet de schaal op het rooster van de barbecue en sluit het deksel van de barbecue. Laat de vis circa 30 minuten garen. Neem de schaal van de barbecue en laat circa 5 minuten rusten.
  4. Tik de stevig geworden zoutkorst los en schep de vis op warme borden. Lekker met een aardappelsalade met kappertjes en dille.
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g
Vezels 0 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.