Overige video's

Zalm met bieslook-mosterdpanade

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
20 g

Bereiden

  1. Begin met de panade (dit kan een dag van tevoren): meng de bieslook, de boter, het broodkruim, de mosterd, de citroenrasp en zout en peper.
  2. Rol deze massa iets uit tussen plastic folie. Vorm er 4 plakken van en leg ze in de diepvries.
  3. Leg de vis, verdeeld in 4 porties, in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
  4. Verdeel de panadeplakken over de vis, leg er de plakjes citroen op en zet het gerecht niet te dicht onder een hete ovengrill zodat de vis in 5-7 minuten gaar en lichtbruin wordt.

Variatie

Neem in plaats van zalm kabeljauw.

Wijnadvies

Zowel Chardonnay als Sauvignon Blanc passen bij dit gerecht. Onze sappige Chablis is een feestelijke keuze. Maar ook de Sea Breeze Sauvignon Blanc zorgt voor iets extra's aan tafel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.