Overige video's

Zalm in gekaramelliseerde prei met wittewijnsaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Snijd de onderkant en het donkere blad van de preien en snijd de gehele preien in de lengte doormidden. Was de repen prei en blancheer ze in porties 1 minuut in kokend water met zout. Schep uit de pan in koud water. Laat plat drogen. Verwarm voor de saus de boter en fruit de sjalot circa 4 minuten. Voeg de laurier en tijm toe en blus af met de wijn. Laat tot 1/2 inkoken. Giet door een zeef boven een pan en zet apart.

Bereiden

  1. Leg een paar preirepen overlappend naast elkaar. Leg in het midden van de lengte 1 laurierblaadje, 1 takje tijm en een stuk zalmfilet. Maal zout en peper erover en wikkel de prei er strak omheen. Maak zo 4 pakketjes.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan op een lage stand. Bak hierin de pakketjes langzaam rondom goudbruin en keer regelmatig tot de pakketjes licht karamelliseren.
  3. Verwarm intussen de ingekookte wijn opnieuw en giet de kookroom erbij. Laat op hoge stand 1 minuut koken en breng op smaak met zout en peper. Klop als laatste met een garde de boter erdoorheen.
  4. Maak op warme borden een ‘spiegel' van de saus (zie 'kooktechniek: spiegel van saus' elders op boodschappen.nl) en leg de pakketjes erop.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met gesouffleerde zoete aardappel (zie recept elders op boodschappen.nl).

Wijnadvies

Gebruik voor de saus bij deze zalm de droge witte wijn van Harold's Hill en schenk deze er ook bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.