Overige video's

Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
31 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Roquefort (25)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vismoten in met peper en zout. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop.
  2. Leg de moten tussen 2 bladerdeeglapjes. Bestrijk de deegranden met water. Druk de deegranden goed aan, rol ze iets op of kartel ze met een vork. Bestrijk de zalmpakketjes met losgeklopte eidooier.
  3. Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en vermout. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de zalmpakketjes.
  5. Lekker met aardappelkroketjes en peultjes met worteltjes.

Variatie

Neem tilapia in plaats van zalm.

Wijnadvies

Voor een feestelijke begeleiding schenkt u hier een Elzasser riesling of een op fust gerijpte chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
31 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Roquefort (25)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.