Overige video's

Zalm-groentepakketje uit de oven
Zalm-groentepakketje uit de oven
(0)

Zalm-groentepakketje uit de oven

Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
7 g

Bereiden

  1. Bestrooi de geschaafde kool met een klein beetje zout en laat de kool een half uur staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de steeltjes van de shii-take. Snijd de hoed in plakjes. Maak de lente-bosuitjes schoon. Verwijder het buitenste vliesje, de worteltjes en het lelijke gedeelte van het groene loof.
  3. Controleer de zalmfilets op achtergebleven graten. Trek de graatjes er met behulp van een pincet uit. Bestrooi de filets met zout en peper.
  4. Leg twee royale, dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie klaar die groot genoeg zijn om groente en vis in te verpakken. Smeer het middengedeelte van de folie in met olie. Het ingesmeerde deel moet even groot zijn als de filet.
  5. Schep hier een laagje witte kool op en bestrooi met peterselie. Leg op de kool eerst de plakjes shii-take en vervolgens de zalmfilet. Leg bovenop de zalmfilet een plakje citroen en een lente-uitje. Vouw de aluminiumfolie om vis en groente heen. Zorg ervoor dat de naad zich aan de bovenkant bevindt en dat de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog wijzen zodat er geen vocht uit kan lopen.
  6. Leg de pakketjes in de oven en laat de zalm in ongeveer 25 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de vis.
  7. Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.

Variatie

Vervang de zalm door een andere soort vis. Vervang de geschaafde witte kool door dunne preiringen. Bestrooi deze overigens niet eerst met zout.

Wijnadvies

Een glas muscadet sur lie of Entre-deux-mers maakt het geheel nog aangenamer met een minimum aan calorieën.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.