Overige video's

Zalm en papillotte met lentegroenten
Zalm en papillotte met lentegroenten
(20)

Zalm en papillotte met lentegroenten

Het klinkt dan misschien chique, en papillotte, maar het betekent in het Frans niets anders dan ‘in folie’. Superhandig, want je pakt alles in en in de oven stomen de ingrediënten lekker gaar.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Schaaf de venkel zo dun mogelijk. Schaaf de courgette in dunne linten. Snijd of schaaf de uien in dunne plakjes. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en halveer ze eventueel. Meng alle groenten met de olijfolie en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg 4 keer 2 vellen bakpapier op elkaar. Verdeel de gemengde groenten in hoopjes op het bakpapier. Leg de zalm erop, giet de sojasaus erover en bestrooi met de dille.
  3. Snijd de citroen in 8 dunne plakjes en leg de plakjes op de zalm. Vouw de pakketjes dicht en bak 15­-20 minuten in de oven, tot de vis gaar is.
  4. Giet de hete bouillon over de couscous en laat afgedekt circa 5 minuten staan. Leg de zalmpakketjes op borden en serveer met de couscous.
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.