Overige video's

Zalm en garnalen met wittewijnsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Garnaal (61)

Voorbereiden

Verhit de boter voor de saus en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de wijn en laurier toe en laat op middelhoge stand 3 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en kook nog 1 minuut. Giet de saus door een fijne zeef in een schone (steel)pan. Breng op smaak met het bouillonblokje en citroensap. Neem de saus van de warmtebron en laat afkoelen tot later gebruik.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Spoel de zalm en garnalen onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi de zalm rondom met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bak in de oven in 15-20 minuten medium gaar.
  3. Verwarm intussen de garnalen in de wijnsaus en laat minimaal 1 minuut koken.
  4. Serveer de zalm met de saus en garneer met een takje dille. Bestrooi met de citroenrasp en versgemalen peper.

Bereidingstip

Lekker met aardappel-courgetterondjes, (klik hier voor het recept).

Wijnadvies

Zalm, boter en room. Dat vraagt om een witte wijn met een vetje: Bourgogne Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Garnaal (61)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.