Overige video's

Zachte havermoutkoekjes met banaan, abrikoos en kokos

14 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de bloem met het volkorenmeel, bakpoeder, de suiker, havermout en een snufje zout in een grote kom.
  3. Voeg de boter, eieren en banaan toe en kneed met een koele hand door elkaar. Meng de abrikoos en kokos erdoor. Plakt het deeg nog aan je handen? Voeg dan wat extra havermout toe.
  4. Verdeel het deeg in circa 14 balletjes en leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat en bak in de oven in 10-12 minuten goudbruin.
  5. Laat even afkoelen op een rooster zodat de havermoutkoekjes iets steviger worden.

Bereidingstip

Voeg als variatie eens blauwe bessen en stukjes chocolade of rozijnen en gehakte nootjes toe aan het basisdeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.