Overige video's

Yoghurtijs banaan-chocolade

8 eenvoudig nagerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Breng de slagroom met de cacaopoeder aan de kook. Roer goed en smelt er van de warmtebron af de chocolade in.
  2. Laat afkoelen en meng met de yoghurt en een snufje zout.
  3. Meng in een andere kom 125 ml yoghurt met de bananen en de basterdsuiker.
  4. Vul de vormpjes voor ⅓ met het banaanmengsel en zet circa 30 minuten in de diepvries.
  5. Schep het chocolademengsel erop tot ⅔ en bevries nog circa 30 minuten.
  6. Vul af met de rest van het banaanmengsel en zet de stokjes erin.
  7. Vries in en bestrooi de bevroren ijsjes met gehakte nootjes.

Bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.

Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.