Overige video's

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Hoofdingrediënten Rabarber (15) Sinaasappel (281)

Bereiden

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze in een kom zodat de vergiet de bodem niet raakt. amandelcrunch.
  2. Schenk de yoghurt erin en dek af met een overhangende doek of bord. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur uitlekken in de koelkast.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met het mes de zaadjes eruit.
  4. Roer de rabarber met de vanillezaadjes, het sinaasappelsap en de suiker goed door in een pan en breng aan de kook.
  5. Laat op lage stand in circa 15 minuten uit elkaar vallen en laat de rabarber afkoelen tot lauw.
  6. Verwarm de oven voor op 140°C. Vermeng de amandelen met de suiker en eiwit goed en spreid uit op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bak in circa 20 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen.
  8. Schep de hangop uit de doek over in schaaltjes. Schep er een lepel rabarber bij en garneer met de amandelcrunch.

Variatie

De amandelcrunch kan worden vervangen door cruesli.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Hoofdingrediënten Rabarber (15) Sinaasappel (281)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.