Overige video's

Yoghurt-semifreddo met aardbeien, bessensaus en pistachenootjes

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g

Voorbereiden

Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof. Klop de slagroom stijf en meng met de yoghurt en honing. Spatel de helft van de nootjes en alle aardbeien erdoor. Schep dit mengsel in glazen en zet 2-3 uur in de diepvries.

Bereiden

  1. Neem het dessert circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Pureer de bessen met de likeur tot een dikke saus en verwarm tot lauwwarm.
  2. Schep deze saus op de yoghurt-semifreddo en bestrooi met wat bessen en de rest van de pistachenootjes.

Bereidingstip

Bekleed timbaaltjes of kommetjes met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schep het yoghurtmengsel erin, dek af en laat bevriezen. Stort de semifreddo uit de vormpjes op bordjes en verdeel de saus eromheen.

Wijnadvies

Bij dit recept smaakt een Moscato d'Asti erg lekker of kies voor Cuvée 56 Frizzante Rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.