Overige video's

Yoghurt-roomtaart

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Hoofdingrediënten Griekse yoghurt (128)

Bereiden

  1. Bekleed de vorm met bakpapier. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast.
  2. Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  3. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem.
  4. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie.
  5. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Hoofdingrediënten Griekse yoghurt (128)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Wennes 25-09-2019
Heerlijke frisse taart...