Overige video's

Yoghurt-gembercake met sinaasappel

10 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de helft van de yoghurt los met de olie, eieren en sinaasappelsap. Voeg de suiker, bakmeel, bakpoeder en verse gember toe en roer tot een glad beslag.
  2. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen en neem vervolgens uit de vorm. Laat volledig afkoelen.
  3. Meng intussen de rest van de yoghurt met de poedersuiker en de helft van de ingelegde gember. Keer de cake om, zodat de onderkant naar boven gericht is.
  4. Verdeel de zoete yoghurt over de cake en garneer met de rest van de ingelegde gember en de sinaasappelrasp.

Bereidingstip

Rasp de sinaasappel niet, maar trek schilletjes eraf met een zesteu voor de garnering van dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.