Overige video's

Yoghurt-aardbeienijs met witte chocolade

Maak eens zelf yoghurt-aardbeienijs! Dit recept is makkelijk om te maken en natuurlijk ontzettend lekker. Serveer met witte chocolade krullen en je hebt een restaurantwaardig gerecht. Dit is echt een verwentoetje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
18 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Laat het yoghurtijs iets zachter worden. Schep 250 gram aardbeien erdoor en zet het ijs nog even terug in de diepvries.
  2. Schaaf de witte chocolade in krullen of hak grof. Schep het aardbeienijs in kommetjes en verdeel de slagroom erover. Garneer met de rest van de aardbeien en de chocolade.

Bereidingstip

Maak eens zelf yoghurt-aardbeienijs. Verwarm 250 gram gehalveerde aardbeien met 75 gram suiker en 2 eetlepels citroensap. Pureer grof en laat afkoelen. Voeg 450 ml yoghurt en 250 ml melk toe. Giet dit mengsel in een diepvriesbak en zet circa 45 minuten in de diepvries. Schep 250 gram aardbeien, in kwarten gesneden, erdoor en laat nog 3-4 uur bevriezen. Roer het ijs tussendoor een keer door.

Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
18 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.