Taco recepten

Taco recepten

Lekker Mexicaans!

Als je denkt aan een taco, wat is het eerste wat in je opkomt? Misschien is het de tortilla, gevuld met vlees, kaas en saus. Of misschien denk je aan een lekker, vers gekruid vlees. Wat je ook denkt, er is geen twijfel over mogelijk dat taco’s heel erg lekker zijn. Gelukkig zijn er taco recepten voor iedereen, dus iedereen kan genieten van deze heerlijke Mexicaanse maaltijd.

Wat zijn taco's?

taco

Er zijn taco’s die gemaakt zijn met gefrituurde maïstortilla’s (harde schelpen), maar ook met zachte maïs- of tarwetortilla’s. De originele Mexicaanse taco is zacht en in tegenstelling tot de tacoschelpen die wij kennen, breken ze niet zo snel. Een traditionele Mexicaanse taco gerecht is samengesteld uit een maïs of tarwe tortilla gevouwen of gerold rond een vulling. Een taco kan worden gemaakt met heel veel verschillende vullingen, waardoor je eindeloos kunt variëren. De taco is typisch streetfood: je mag taco’s gewoon met je handen eten!

Basisrecept voor zachte taco's

Taco recepten

taco

Taco recepten zijn er in verschillende smaken. Zo is er de klassieke taco met gehakt, groente en een lekker sausje. Een andere lekkere taco is de kip taco. Dit gerecht is minder vet en daardoor licht van smaak. Deze taco wordt gemaakt met kruiden, verse groente en kipfilet. Maak ook eens taco’s met vis, bijvoorbeeld met garnalen! Lekker origineel en weer eens wat anders. Voor de saus kun je verse kruiden gebruiken of een lekkere guacamole. En wat dacht je van een vegetarische taco met bloemkool? Hartstikke lekker!

Recepten met wraps
Recepten met wraps

Lekker, snel en makkelijk!

Wraps recepten
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten