wraps

Wraps met kip recepten

Lekker snel en makkelijk!

Als je graag kipwraps eet, weet je dat het een simpele maaltijd voor doordeweeks is. Lekker als lunch of diner en je kunt oneindig variëren. Wil je eens wat anders eten in je wrap met kip? Probeer een van deze recepten eens.

Variëren met wraps met kip

Er zijn verschillende manieren om kip wraps te maken en serveren. Allereerst kun je variëren met de kip zelf. Welke kip gebruik je voor een wrap met kip? Kipfilet is een populaire keuze, maar je kunt ook kiezen voor kippendijen, krokante kipschnitzel of kippenvleugeltjes. Marineer de kip met kruiden naar keuze en grill, bak of rooster de kip voor een smaakvolle en sappige vulling. Eet je de wrap als lunch? Dan volstaan plakjes kipfilet natuurlijk ook prima. Deze wraps met romige kip en groenten zijn altijd een schot in de roos.

Welke saus gebruik je als basis voor een wrap met kip? Zelfgemaakte guacamole of hummus is altijd een goed idee, maar kijk ook eens naar deze kip-gyros met tzatziki! Vervolgens kun je variëren met de groenten. Denk aan komkommer, paprika, tomaat, wortel, sla, ui en avocado. Snijd de groenten in kleine stukjes of reepjes en verdeel ze over de wrap voor een lekkere crunch. Om de wrap wat meer vullend te maken, kun je rijst of quinoa toevoegen.

In plaats van een wrap kun je ook sla gebruiken voor een gezonde wrap met kip. Denk bijvoorbeeld aan deze slawraps met pittige kip. Kortom, er zijn tal van manieren om te variëren met wraps met kip. Experimenteer met verschillende ingrediënten en ontdek jouw favoriete combinatie!

Wraps met kip to-go: hier moet je op letten

wraps

Wil je een wrap met kip meenemen naar school of naar je werk? Goed idee. Als je een wrap met kip meeneemt voor onderweg, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de wraps to go vers en smakelijk blijven. Het handig om de wrap zo te vouwen dat deze makkelijk onderweg te eten is. Een goede manier om een wrap te vouwen is door de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de onderkant omhoog te vouwen en strak op te rollen. Dit voorkomt dat de ingrediënten eruit vallen en zorgt ervoor dat je de wrap makkelijk kunt vasthouden.

Wikkel de wrap strak in aluminiumfolie of plasticfolie om te voorkomen dat de ingrediënten eruit vallen of dat de wraps uitdrogen. Als je de wrap meeneemt in een lunchbox, zorg er dan voor dat deze goed afsluitbaar is en de wrap niet platgedrukt wordt. Kun je de wrap gekoeld houden, in bijvoorbeeld een koeltas of een koelkast? Doe dat dan! Dit voorkomt dat de ingrediënten vers blijven. Een andere tip is om niet te veel ingrediënten te gebruiken. Door de wrap niet te overladen met veel kip, kaas of saus, kun je ook nog eens de calorie-inname verlagen en de wrap beter oprollen.

Recepten met wraps
Recepten met wraps

Lekker, snel en makkelijk!

Wraps recepten
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten