wraps met gehakt

Wraps met gehakt

Heerlijke wraps met gehakt recepten

Zo’n wrap is de ideale basis voor een maaltijd. Voor Mexicaanse wraps met gehakt bijvoorbeeld. Of vul ze eens met chili con carne… Met gehaktwraps kun je oneindig variëren en het is de ideale manier om restjes uit de koelkast op te maken. Let’s make it a wrap!

Variëren met wraps met gehakt

Er zijn veel manieren om te variëren met wraps met gehakt. Probeer deze makkelijke tortilla recepten eens:

  • Enchilada’s: Maak gehakt enchilada’s door het gehakt te bakken met ui, knoflook, komijn en paprika. Voeg vervolgens een blikje tomatensaus toe en laat sudderen tot het gehakt gaar is. Schep het mengsel in een tortilla en rol op. Leg de gevulde tortilla’s in een ovenschaal en bedek met geraspte kaas. Bak in de oven tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s knapperig zijn. Lekker met zelfgemaakte guacamole!
  • Gehakt wrap met groenten: Bak het gehakt met ui en knoflook en voeg vervolgens je favoriete groenten toe. Denk bijvoorbeeld aan paprika, champignons en courgette. Vul een tortilla met het gehaktmengsel en voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe. It’s a wrap!
  • Wrap met gehakt en bonen: Bak het gehakt met ui en knoflook en voeg vervolgens een blikje bonen (bijvoorbeeld zwarte bonen) toe. Voeg ook wat gehakte tomaten en jalapeño pepers toe voor extra smaak en pit. Vul een tortilla met het gehaktmengsel en rol op. Serveer met een schepje zure room en verse koriander.

Zelf wraps maken: zo doe je dat

Je kunt natuurlijk kant-en-klare tortillawraps in de winkel kopen. Maar wist je dat zelf wraps maken helemaal niet zo moeilijk is? Wat heb je nodig voor zelfgemaakte wraps: 250 gram tarwebloem (of speltbloem of gewone bloem), 2 theelepels olie, 1 theelepel bakpoeder, 150 ml lauwwarm water en zout.

  • Mix alle droge ingrediënten door elkaar en voeg daarna de zonnebloemolie en terwijl je aan het kneden bent, voeg je het water beetje bij beetje toe. Het deeg is klaar als het iets plakkerig aanvoelt.
  • Strooi bloem over het aanrecht en maak gelijke bollen van het deeg.
  • Dek af met een natte theedoek en laat het deeg een kwartier tot een half uur rusten.
  • Daarna is het tijd om de bolletjes uit te rollen tot een dunnetortilla wrap.
  • Bak de wraps als een pannenkoek – ongeveer 1 minuut per kant – en tada, je wraps zijn klaar!

In plaats van wraps kun je ook andere ingrediënten gebruiken, zoals sla! Deze slawraps met zalm vul je natuurlijk net zo makkelijk met gehakt.

Recepten met wraps
Recepten met wraps

Lekker, snel en makkelijk!

Wraps recepten
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten