burrito

Burrito recepten

Lekker Mexicaans!

Als je denkt aan een taco, wat is het eerste wat in je opkomt? Misschien is het de tortilla, gevuld met vlees, kaas en saus. Of misschien denk je aan een lekker, vers gekruid vlees. Wat je ook denkt, er is geen twijfel over mogelijk dat taco’s heel erg lekker zijn. Gelukkig zijn er taco recepten voor iedereen, dus iedereen kan genieten van deze heerlijke Mexicaanse maaltijd.

Wat is een burrito?

De burrito is een gerecht uit de Mexicaanse en de Tex-mexkeuken, die bestaat uit een gevulde, opgerolde tarwetortilla. De vulling bestaat gewoonlijk uit bonen en vlees, meestal gehakt of kip. Soms worden ook kaas of groenten toegevoegd. De naam burrito komt van het Spaanse burro, dat ezel betekent. Een burrito vouw je strak in aluminiumfolie en bak je even rondom in de pan zodat hij warm en knapperig wordt. Voor het serveren snijd je de schuin doormidden zodat de vulling mooi zichtbaar wordt.

Welke burrito vulling?

burrito

Burrito’s zijn makkelijk en snel om te maken, maar welke vulling gebruik je? De versie met rijst, bonen, guacamole, zure room, salsa en gehakt is waarschijnlijk het meest bekend. Maar ga ook eens voor een vegetarische burrito, of eentje met vis! Ook heel bekend: de breakfast burrito. En die eet je, jawel, tijdens het ontbijt! Tip bij het vouwen van de burrito: vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.

Recepten met wraps
Recepten met wraps

Lekker, snel en makkelijk!

Wraps recepten
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten