Overige video's

Worteltaart met vanillevulling

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem
  2. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
  3. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
  5. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
  6. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

Bereidingstip

De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.

Variatie

Bestrijk de taart eens met citroenglazuur. Meng 175 gram roomkaas naturel met 50 gram zachte boter, 175 gram poedersuiker, 2 eetlepels citroensap en een mespuntje nootmuskaat.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Angela Houtman-Gloudemans 12-12-2015
Een recept om je vingers bij af te likken! Tip: zeef de zelfrijzend bakmeel. Deze taart is ook in cupcakejes te maken.