Wortelstamppot met chorizo en worstjes
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Boerenkool-fetarol
Maak 'm nu zelf
Traditie meets trendy
Bereiden
- Verhit 3 eetlepels boter en bak hierin de uien met de rozemarijn circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook, chorizo, winterpeen en 200 ml water toe en stoof afgedekt circa 15 minuten.
- Kook daarna onafgedekt tot al het vocht is verdampt. Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Verhit 2 eetlepels boter en bak hierin de worstjes gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een puree.
- Roer 175 gram boter in blokjes erdoor. Voeg de melk al roerend toe, voeg het wortelmengsel toe en stamp even door.
- Schep de stamppot op diepe borden en leg de worstjes erop.
Bereidingstip
Vervang in dit gerecht de aardappelpuree door gestampte witte bonen voor een mediterrane twist.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1350 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
93 g 49 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 4 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2020
Reviews
Ts bos
04-04-2022
Top recept. Alleen VEEL te veel melk en boter (word echt drek) in plaats daarvan gebruik ik om de puree te maken wat bakvet van de worstjes :)
milenkovic
21-03-2022
Heerlijk recept, maar erg veel boter en melk, zelf heb ik dit aangepast, door eerst de chorizo aan te bakken en in dit vet de ui te fruiten en de rozemarijn.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
Ts bos
04-04-2022
Top recept. Alleen VEEL te veel melk en boter (word echt drek) in plaats daarvan gebruik ik om de puree te maken wat bakvet van de worstjes :)
Lees meer
milenkovic
21-03-2022
Heerlijk recept, maar erg veel boter en melk, zelf heb ik dit aangepast, door eerst de chorizo aan te bakken en in dit vet de ui te fruiten en de rozemarijn.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Wortelstamppot met chorizo en worstjes
Waardering:
Waardeer:

Boerenkool-fetarol
Maak 'm nu zelf
Traditie meets trendy
- 250 gram boter
- 4 uien (gesnipperd)
- 2 takjes rozemarijn
- 4 teentjes knoflook (grof gehakt)
- 225 gram chorizo (in blokjes)
- 600 gram winterpenen (geschrapt, in blokjes)
- 1 kilogram aardappel (geschild, in stukken)
- 8 chipolataworstjes
- 250 milliliter warme melk
Bereiden
- Verhit 3 eetlepels boter en bak hierin de uien met de rozemarijn circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook, chorizo, winterpeen en 200 ml water toe en stoof afgedekt circa 15 minuten.
- Kook daarna onafgedekt tot al het vocht is verdampt. Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Verhit 2 eetlepels boter en bak hierin de worstjes gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een puree.
- Roer 175 gram boter in blokjes erdoor. Voeg de melk al roerend toe, voeg het wortelmengsel toe en stamp even door.
- Schep de stamppot op diepe borden en leg de worstjes erop.
Bereidingstip
Vervang in dit gerecht de aardappelpuree door gestampte witte bonen voor een mediterrane twist.
Reviews
Ts bos
04-04-2022
Top recept. Alleen VEEL te veel melk en boter (word echt drek) in plaats daarvan gebruik ik om de puree te maken wat bakvet van de worstjes :)
milenkovic
21-03-2022
Heerlijk recept, maar erg veel boter en melk, zelf heb ik dit aangepast, door eerst de chorizo aan te bakken en in dit vet de ui te fruiten en de rozemarijn.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
Ts bos
04-04-2022
Top recept. Alleen VEEL te veel melk en boter (word echt drek) in plaats daarvan gebruik ik om de puree te maken wat bakvet van de worstjes :)
Lees meer
milenkovic
21-03-2022
Heerlijk recept, maar erg veel boter en melk, zelf heb ik dit aangepast, door eerst de chorizo aan te bakken en in dit vet de ui te fruiten en de rozemarijn.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
En de hoeveelheid melk heb ik ook aangepast, anders drink je bijna de aardappelen.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1350 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
93 g 49 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 4 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2020