Overige video's

Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Wortel (150)

Bereiden

  1. Schep de zalmblokjes om met de woksaus. Kook intussen de aardappels gaar.
  2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de wortel. Voeg de ui en gember toe en fruit al roerend circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de aardappels af, laat droogstomen en stamp fijn. Roer de melk en olijfolie erdoor tot een romige puree en breng verder op smaak met zout en peper. Schep de gebakken wortel erdoor en houd warm in de pan.
  4. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes op hoge stand 1 minuut rondom. Bestrooi met sesam en bak kort tot de sesamzaadjes licht verkleuren.
  5. Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de zalmblokjes erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Wortel (150)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.