Overige video's

Wortelspaghetti met knoflookolie

2 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192)

Voorbereiden

Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflook en leg in een schaaltje. Maal er wat zout en peper over en giet 2 eetlepels water erbij. Dek af met folie en zet op half vermogen circa 5 minuten in de magnetron. Controleer of de knoflook zacht is, laat anders nog 3-5 minuten langer garen. Laat afkoelen en knijp de gare knoflook uit de teentjes. Prak het vruchtvlees fijn met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd of schaaf de wortel met een spiraalsnijder of dunschiller in dunne (spaghetti)slierten.

Bereiden

  1. Blancheer de wortelspaghetti 1 minuut in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Schep de knoflookolie erdoor, bestrooi met de bieslook en serveer direct op voorverwarmde borden.

Bereidingstip

Knoflook poffen kan ook prima in de oven, het duurt alleen iets langer. Snijd een stukje van de bovenkant van een een bol ongepelde knoflook en verpak in een stuk aluminiumfolie. Giet wat olijfolie erbij en vouw het pakketje goed dicht. Gaar circa 50 minuten in de oven (160ºC) tot de knoflook lekker zacht is.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.