Overige video's

Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas
Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas
(0)

Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas

Categorie tussengerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
  3. Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
  4. Kook zachtjes 5-6 minuten.
  5. Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
  6. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
  7. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  8. Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
  9. Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.

Bereidingstip

Neem in dit recept komijne- of mosterdkaas in plaats van jonge kaas.

Je kunt deze soep ook heel goed gekoeld serveren.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.