Overige video's

Wortelsoep met kurkuma en koriander

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 9 g
Zout 4,1 g

Bereiden

  1. Verhit de arachideolie in een soeppan en bak hierin de prei, rode peper en komijn even aan. Giet de bouillon erbij. Houd wat plakjes wortel apart.
  2. Voeg de rest van de wortel toe aan de bouillon en kook zachtjes 10-12 minuten. Pureer de soep.
  3. Voeg driekwart van de koriander, de kurkuma, couscous en iets kleiner gesneden wortelplakjes toe aan de soep en kook nog 8-10 minuten.
  4. Serveer de soep met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en ciabatta.

Bereidingstip

Vervang de bospeen in dit recept door winterpeen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 9 g
Zout 4,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.