Overige video's

Wortelsoep met gember en kerrie
Wortelsoep met gember en kerrie
(4)

Wortelsoep met gember en kerrie

Op zoek naar een recept voor wortelsoep? Deze herfstige soep zet je in een half uur op tafel. De soep wordt romig door de yoghurt en spicy door de rode peper.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de gember, kerrie en bospeen toe en roerbak nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en stoof de wortel afgedekt in circa 10 minuten gaar.
  2. Verwarm intussen de stokbroden circa 5 minuten in de oven. Pureer de soep helemaal glad en breng eventueel op smaak met zout. Giet de wortelsoep in kommen met een schep yoghurt erop en bestrooi met de rode peper en bieslook. Serveer met het warme brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.