Overige video's

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren.
  2. Voeg de kaneel en de komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten.
  3. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  4. Meng het sap en de rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep.
  5. Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.

Variatie

Vervang kaneel en komijn door ½ theelepel ras-el-hanout. Neem in plaats van amandelen eens geroosterde sesamzaadjes.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.