Overige video's

Wortelgratin
Wortelgratin
(9)

Wortelgratin

Als het weer wat kouder wordt is er niets zo lekker als een goed ovengerecht. Probeer deze vegetarische wortelgratin eens. Een heerlijk bijgerecht en dit recept staat in 20 minuten in de oven.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
20 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Schaaf de wortels in dunne plakjes. Meng ze met de knoflook en rozemarijn in een hapjespan en bestrooi met zout. Giet de melk over de wortels, breng aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Schep de wortels met een schuimspaan uit de melk in de ovenschaal en bestrooi met peper en de tijm. Klop de crème fraîche los met 4 eetlepels van de melk uit de pan en giet dit over de wortels. Schud een beetje met de schaal om alles goed te verdelen. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
20 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.