Overige video's

Wortelcarpaccio met sinaasappel

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Breng een pan met water en een schepje zout aan de kook.
  2. Schil met een kaasschaaf of dunschiller lange plakken van de wortel en blancheer ze 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg meteen 1 minuut in een kom met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de dikke schil van de sinaasappels af tot aan het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels vervolgens in heel dunne plakken.
  5. Schik de wortel en sinaasappel op 4 borden en bedruppel met de dressing. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Wijnadvies

Schenk bij dit gerecht Vega Libre Rosado,

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.