Overige video's

Wortel-pompoensoep met korianderolie

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten Wortel (158) Pompoen (98)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Schil de wortel en pompoen en snijd beide in stukken.
  3. Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.
  4. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui en rodecurrypasta circa 3 minuten.
  6. Voeg de geroosterde wortel en pompoen toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Verwarm circa 10 minuten.
  7. Pureer de koriander en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer.
  8. Maak met behulp van een mal een ster van korianderolie in elke kom soep (zie tip).

Bereidingstip

Met een koekjes- of uitsteekvorm maak je heel makkelijk een leuk vormpje in je soep. Leg de mal op de soep, giet de olie er voorzichtig in en verwijder de mal. Hetzelfde kun je doen met fijngehakte verse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten Wortel (158) Pompoen (98)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.