Overige video's

Wortel-knolselderijpuree met geroosterde zalm

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Vezels 12 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verwarm de bouillon en kook hierin de wortel en knolselderij circa 10 minuten.
  3. Meng de olijfolie met zout, peper, oregano en rozemarijn en bestrijk de zalm ermee. Bak de zalm in een ovenschaal circa 14 minuten in het midden van de oven.
  4. Giet de groenten af en stamp ze fijn met de Italiaanse kruiden, bieslook, zout en peper.
  5. Serveer de zalm met de groentepuree. Lekker met partjes limoen.

Bereidingstip

Zet tomaatjes, besprenkeld met olijfolie, naast de zalm in de oven.

Vervang de zalm in dit recept door kabeljauwfilet.

Variatie

Deze zalm met wortel-knolselderijpuree wordt pure verwennerij als er ook Bourgogne Chardonnay op tafel verschijnt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Vezels 12 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.