Overige video's

Wortel en spitskool met kruidencroutons

2 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
24 g

Bereiden

  1. Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
  2. Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
  3. Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
  5. Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

Variatie

Neem in plaats van roomkaas zachte geitenkaas. Vervang spitskool door prei of witte kool.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc, net zo knapperig als dit gerecht zelf. Kies bijvoorbeeld voor Sensas, Touraine of Sea Breeze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.