Overige video's

Wortel-courgettenoedels met pindadressing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller. Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.
  2. Kook de eieren circa 6 minuten. Verhit intussen een koekenpan op een hoge stand en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui 2 minuten en verdeel over kommen.
  3. Schep wat van de pindadressing erop, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.

Bereidingstip

Met een speciale spiraalsnijder, die werkt als een soort puntenslijper, maak je heel makkelijk ‘spaghetti' van allerlei groentesoorten. Wortel en courgette zijn door hun lengte en stevigheid ideaal hiervoor. Een lekker en extra gezond alternatief voor noedels gemaakt van tarwe- of rijstebloem.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.