Wok & roerbak recepten

Wok & roerbak recepten

Ready to wok!

Zin om te wokken? Je kunt eigenlijk alle groenten wokken: van Hollandse spruitjes en bloemkool tot paksoi. Wij zijn fan van wokken: het is snel, makkelijk, lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Tijdens het roerbakken gaar je vlees, groente of vis snel op een hoge temperatuur, waardoor sappen en smaken behouden worden. De ideale maaltijd dus!

Wat is roerbakken?

curry

Bij roerbakken en wokken bak je in korte tijd kleine stukjes eten op hoge temperatuur gaar in weinig vet. Je eten behoudt zo zijn smaak en veel vitamines. Je kunt groente, stukjes vlees, stukjes kip, stukjes vis en garnalen roerbakken. Hiervoor gebruik je een wokpan. Door de vorm wordt de pan heel gelijkmatig verhit. Ook is door de vorm van de pan is er maar weinig vet nodig.

Welke olie om te roerbakken?

roerbakken

Ga je een roerbakgerecht maken? Lekker, en snel! Voeg 1 eetlepel olie toe met een neutrale smaak die je op hoge temperaturen kunt verhitten, zoals arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie. Er is ook speciale roerbakolie te koop, die bestaat uit meerdere oliën en gekruid is. Probeer de verschillende oliën uit en kies welke jij het lekkerst vindt.

Thais menu
Thais menu

Weekendmenu Proef de Thaise keuken

Meer Aziatische recepten
Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer