Overige video's

Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g

Bereiden

  1. Besprenkel de vis met citroensap. Schil 2 sinaasappels dik en pers de derde sinaasappel.
  2. Snijd de parten sinaasappel tussen de vliezen uit en rijg de visblokjes afgewisseld met sinaasappelpartjes aan de spiesen.
  3. Verwarm het sinaas­appelsap met de rozijnen, de abrikozen en de rode peper op een lage stand. Voeg 2 eetlepels olijfolie en zout toe.
  4. Rooster de pistachenoten in een droge hete koekenpan en hak ze daarna grof.
  5. Besprenkel de visspiesen met de rest van de olijfolie en rooster ze onder een hete ovengrill, in een grillpan of op de barbecue in enkele minuten lichtbruin.
  6. Serveer ze bestrooid met de noten en met het sinaasappel-abrikozen-rozijnenmengsel.

Bereidingstip

Neem voor de vis koolvis, kabeljauw of tilapiafilet.

Variatie

Vervang witvis door zalm(forel)filet Neem in plaats van pistachenoten hazelnoten.

Wijnadvies

Bijzonder lekker met een koel glas Soave Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi ernaast. Maar ook Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo of Viña Maipo zijn aanraders.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.