Overige video's

Witvis met witte wijn-vanillesaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g

Bereiden

  1. Verwarm de bouillon en de wijn en kook deze in tot 100 ml.
  2. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel.
  3. Kook in tot de saus iets dikker is. Laat de saus afkoelen. Eventueel een dag van tevoren en bewaard in de koelkast.
  4. Bestrooi de drooggedepte vis met zout en peper. Verwarm de saus en voeg citroensap toe. Verwijder het vanillestokje.
  5. Verhit de boter en bak hierin de vis circa 2 minuten per kant.
  6. Serveer de vis met de saus en strooi de bieslook erover. Lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.

Variatie

Vervang kabeljauw of tilapia door koolvis.

Wijnadvies

Lekker met Casa de Campo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.