Overige video's

Wittechocolade-anijsmousse

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 965 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
46 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie en strijk de gesmolten chocolade uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek de chocolade vervolgens in stukken.
  2. Verwarm intussen 200 ml slagroom zonder te koken en laat hierin de steranijs circa 15 minuten trekken. Smelt de rest van de chocolade in de warme room.
  3. Laat afkoelen en verwijder de steranijs. Klop de rest van de slagroom stijf met een snufje kaneelpoeder en spatel door het chocolademengsel.
  4. Verdeel deze mousse over 4 glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verdeel voor het serveren de stukken chocolade over de glazen en bestuif met kaneelpoeder.

Wijnadvies

Witte chocolade doet het goed met een zoete bubbel, bijvooorbeeld Gran Españoso Cava Demi Sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 965 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
46 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.