Overige video's

Witte gazpacho met amandelen en druiven
Witte gazpacho met amandelen en druiven
(1)

Witte gazpacho met amandelen en druiven

Ga eens voor een witte gazpacho, een echte eyecatcher tijdens je diner. De druiven en de olijfolie maken het geheel af en zorgen voor een chic effect. Alsof je in een restaurant zit!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Scheur het brood in stukken en week in 300 ml koud water. Pureer de amandelen en knoflook met 100 ml koud water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  2. Neem het brood uit het water en meng door de amandelpasta. Maal vervolgens geleidelijk 3 eetlepels olijfolie erdoor en voeg 2 eetlepels azijn toe. Voeg circa 300 ml koud water toe tot een romige soep ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel naar smaak wat extra azijn toe. Zeef de soep en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Meng de druiven met een snufje zout en de overige olijfolie. Verdeel de soep over glaasjes of kommen en leg wat druiven erin. Besprenkel met olijfolie en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.