Overige video's

Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (97)

Bereiden

  1. Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
  2. Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
  3. Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
  4. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
  5. Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erover.
  6. Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
  7. Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  8. Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.

Variatie

Vervang chocoladecake door bastognekoek. Neem in plaats van citroen chocoladesnippers.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.