Overige video's

Witte chocolademousse met cranberry en peer

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
31 g
Print

Bereiden

  1. Kook 2 eetlepels cranberry's circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren.
  2. Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry's, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker.
  3. Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen.
  4. Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen.
  5. Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen.
  6. Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry's.
  7. Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen.
  8. Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  9. Garneer met de gesuikerde cranberry's.

Bereidingstip

Vervang 1 peer door 25 gram blanke rozijnen.

Serveer de mousse in een schaal en garneer met gesuikerde cranberry's en in krullen geschaafde witte chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
31 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jasper 04-01-2020
Heerlijke mousse, echt genieten