(1020)
Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Met deze witte chocolade taart met mascarpone zet je écht iets feestelijks op tafel.
gebak
12
gebak
12
Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Met deze witte chocolade taart met mascarpone zet je écht iets feestelijks op tafel.
gebak
12 personen
- 200 gram kandijkoekjes
- 75 boter
- 500 gram witte chocolade (in blokjes)
- 500 gram mascarpone
- 1 citroen (rasp en sap)
- 0.5 pot aardbeienjam of
- 0.5 pot bosvruchtenjam
- 200 gram aardbeien
- 200 gram blauwe bessen
- poedersuiker (om te bestuiven)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- keukenmachine
- springvorm (24 cm ø)
- bakpapier
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 210 minuten koelen
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.
Bereidingstip
Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark chocolademengsel.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 625 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
41 g 26 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 4 van 2021
Reviews
Marianne
09-09-2024
Deze taart is superlekker! Heel feestelijk en vol van smaak. Ik heb hem al diverse keren gemaakt. Zelfs de mensen die niet van witte chocolade houden, vonden deze lekker.
Donna
28-06-2024
Witte chocola maakte harde brokken in de taart en de ‘swirl’ is onmogelijk. Voor de rest erg lekker en leuk.
Joëlle
24-02-2024
Het idee is erg goed en ziet er mooi uit. Citroen is echt een toevoeging, maakt het lekker fris. Maar is echt veel te zoet, zelfs zonder poedersuiker en fruit als topping. Zou in het vervolg minder jam en chocolade doen, en meer mascarpone.
Marianne
09-09-2024
Deze taart is superlekker! Heel feestelijk en vol van smaak. Ik heb hem al diverse keren gemaakt. Zelfs de mensen die niet van witte chocolade houden, vonden deze lekker.
Lees meer
Donna
28-06-2024
Witte chocola maakte harde brokken in de taart en de ‘swirl’ is onmogelijk. Voor de rest erg lekker en leuk.
Lees meer
Joëlle
24-02-2024
Het idee is erg goed en ziet er mooi uit. Citroen is echt een toevoeging, maakt het lekker fris. Maar is echt veel te zoet, zelfs zonder poedersuiker en fruit als topping. Zou in het vervolg minder jam en chocolade doen, en meer mascarpone.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 200 gram kandijkoekjes
- 75 boter
- 500 gram witte chocolade (in blokjes)
- 500 gram mascarpone
- 1 citroen (rasp en sap)
- 0.5 pot aardbeienjam of
- 0.5 pot bosvruchtenjam
- 200 gram aardbeien
- 200 gram blauwe bessen
- poedersuiker (om te bestuiven)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- keukenmachine
- springvorm (24 cm ø)
- bakpapier
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 210 minuten koelen
Bereiden
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.
Bereidingstip
Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark chocolademengsel.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Marianne
09-09-2024
Deze taart is superlekker! Heel feestelijk en vol van smaak. Ik heb hem al diverse keren gemaakt. Zelfs de mensen die niet van witte chocolade houden, vonden deze lekker.
Donna
28-06-2024
Witte chocola maakte harde brokken in de taart en de ‘swirl’ is onmogelijk. Voor de rest erg lekker en leuk.
Joëlle
24-02-2024
Het idee is erg goed en ziet er mooi uit. Citroen is echt een toevoeging, maakt het lekker fris. Maar is echt veel te zoet, zelfs zonder poedersuiker en fruit als topping. Zou in het vervolg minder jam en chocolade doen, en meer mascarpone.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 625 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
41 g 26 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 4 van 2021