Overige video's

Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
(145)

Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten

Heerlijk romig en fruitig tegelijkertijd: deze mascarponetaart met witte chocolade en bosvruchten. Met deze taart zet je écht iets op tafel, terwijl de uitvoering supersimpel is.
Categorie gebak
Personen 12 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
26 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  2. Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.

Bereidingstip

Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet­ lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark­ chocolademengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
26 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ievie 22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Ievie
22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Lees meer