Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Paasontbijt en -brunch
Feestelijk beginnen
Een lekker begin van je paasdagen
Bereiden
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.
Bereidingstip
Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark chocolademengsel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 625 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
41 g 26 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 4 van 2021
Reviews
Inge
30-10-2022
Veel te machtig, wel lekker van smaak maar het lijkt wel een bonbon vulling
Marte
19-11-2021
Heerlijk! Ik hou van zoet en de citroen het toch fris! Zeker een aanrader! Voelde net alsof ik in een restaurant at. Erg veel complimenten over gekregen
Ievie
22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Inge
30-10-2022
Veel te machtig, wel lekker van smaak maar het lijkt wel een bonbon vulling
Lees meer
Marte
19-11-2021
Heerlijk! Ik hou van zoet en de citroen het toch fris! Zeker een aanrader! Voelde net alsof ik in een restaurant at. Erg veel complimenten over gekregen
Lees meer
Ievie
22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Lees meer
Soortgelijke recepten

Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten
Waardering:
Waardeer:

Paasontbijt en -brunch
Feestelijk beginnen
Een lekker begin van je paasdagen
- 200 gram kandijkoekjes
- 75 boter
- 500 gram witte chocolade (in blokjes)
- 500 gram mascarpone
- 1 citroen (rasp en sap)
- 0.5 pot aardbeienjam of
- 0.5 pot bosvruchtenjam
- 200 gram aardbeien
- 200 gram blauwe bessen
- poedersuiker (om te bestuiven)
Bereiden
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.
Bereidingstip
Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark chocolademengsel.
Reviews
Inge
30-10-2022
Veel te machtig, wel lekker van smaak maar het lijkt wel een bonbon vulling
Marte
19-11-2021
Heerlijk! Ik hou van zoet en de citroen het toch fris! Zeker een aanrader! Voelde net alsof ik in een restaurant at. Erg veel complimenten over gekregen
Ievie
22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Inge
30-10-2022
Veel te machtig, wel lekker van smaak maar het lijkt wel een bonbon vulling
Lees meer
Marte
19-11-2021
Heerlijk! Ik hou van zoet en de citroen het toch fris! Zeker een aanrader! Voelde net alsof ik in een restaurant at. Erg veel complimenten over gekregen
Lees meer
Ievie
22-09-2021
Veel te veel witte chocolade, dat maakt hem te heftig en te zoet
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 625 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
41 g 26 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 4 van 2021