Overige video's

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
26 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210°C en vet de taartvorm in.
  2. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  3. Prik het deeg in met een vork.
  4. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.
  5. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.
  6. Schep de uien uit de pan.
  7. Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten.
  8. Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg.
  9. Verdeel de kruidenkaas erover.
  10. Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven.
  11. Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto.
  12. Serveer de salade bij de witloftaart.
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
26 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.