Overige video's

Witloftaart met knolselderij en noten
Witloftaart met knolselderij en noten
(6)

Witloftaart met knolselderij en noten

Als je deze plaattaart een keer hebt gemaakt, wil je hem iedere week eten! Stiekem zitten er een hoop groenten in, ook nog eens gezond dus.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g
Vezels 14 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet kokend water over de knolselderijblokjes en laat goed uitlekken. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit over de bakplaat of leg de plakjes bladerdeeg, iets overlappend en aangedrukt, in een rechthoek op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat met het deeg 8 minuten in de oven.
  2. Verwarm de boter met de honing en tijm. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Snijd de harde kern eruit en verdeel in lange repen. Schep de boter, honing en tijm erdoor.
  3. Neem de deegbodem uit de oven en bestrijk met de crème fraîche. Verdeel de knolselderij, witlof en peer erover. Bestrooi met de noten. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.

Bereidingstip

Verdeel blokjes blauwe kaas of plakjes brie over de witloftaart.

Vervang de walnoten of hazelnoten in dit recept door amandelschaafsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g
Vezels 14 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.