Overige video's

Witloftaart met ham

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
26 g
Hoofdingrediënten Witlof (75) Ham (13) Oude kaas (100)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes licht in en bekleed ze met de lapjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bak de deegbodem in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  2. Snijd de harde kern uit de stronkjeswitlof en verdeel de blaadjes in ringen. Verhit de boter of de olie en roerbak hierin witlof, sjalotjes en ham 3 minuten.
  3. Klop de eieren los met de kookroom, paprikapoeder, peper en zout. Meng de kaas erdoor.
  4. Schep het witlofmengsel op de deegbodem(s) en schenk het eimengsel erover. Bak de taart(jes) in het midden van de oven op 200°C circa 15-20 minuten.
  5. Serveer er een frisse groene salade bij als je de witloftaart als hoofdgerecht eet.

Wijnadvies

Schenk een glas witte wijn als Pinot Bianco of Soave uit Italië, een witte Bergerac of een Chardonnay huiswijn. Serveer deze bij 7-9°C.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
26 g
Hoofdingrediënten Witlof (75) Ham (13) Oude kaas (100)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.