Overige video's

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  2. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  3. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  4. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  5. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

Variatie

Neem blokjes feta of kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.